19 Kasım 2015 Perşembe

Muhteşem bir gelin olmak için adım adım izlenmesi gereken yollar

Gelinlik herkesin hayalidir. Küçüklüğümüzden bu yana neler hayal edip kendimize yakıştırırız. Ama gerçek hayatta sıra gelinliğe gelince hemen panik oluyoruz. Nasıl bir gelin olmalıyım, nasıl bir gelinlik seçmeliyim. Şimdi size adım adım karat vermenize yardımcı olacak tiyolar vermek istiyorum.
  • Öncelikle gelinlik modellerini tanımalıyız. Prenses model, balkabağı modeli, balık model, A model...gibi pek çok model var. Bu modellerden seçim yaparken bedenimizi iyi tanıyor olmalıyız. Çok zayıfların düz modeller seçmesi veya biraz kilolu bayanların fazla kabarık modeller seçmemesi gibi boyumuz da göz önünde bulundurulmalı. Kendimizi en iyi siz bilirsiniz. Bu nedenle hayallerinizden çok size yakışan, sizi hoş gösteren modeli seçmelisiniz. Bunun için de denemek şart. En başta her modelden bir gelinlik giyip denemelisiniz. Yakınlarınızın da tavsiyeleri doğrultusunda önce modeli seçip sonra detaylara başlamalısınız. Boncuk işleme mi, dantel mi, kollu mu kolsuz mu bundan sonra düşünülmeli.





  • Düğününüzün olacağı mekanı ve mevsimi belirleyin. Bahar ayında bir kır düğünü mü, yaz düğünü mü, bir salon düğünü mü bunlar da gelinlik seçimi için önemli. Kır düğünlerinde daha doğal bir görünüm tercih ediliyor. Bol çiçekler ve fazla kabarık olmayan elbise tarzı gelinlikler tercih ediliyor. Hatta gelin tacı olarak da çiçekten taçlar seçilebilir. Saçlarda da yine doğallık ön planda oluyor. Açık bırakılan bukleli saçlar veya bol bol örgüler kullanılan uzun saçlar kır düğünleri için çok uygun. Salon için ise daha çok kabarık gelinlikler ve gösterişli topuzlar ilgi görüyor. Prenses model ve balkabağı bunun için çok uygun. 
  • Bol dantel ve tül modası 2016 gelinliklerinde de var. Özellikle kollarda dantel detayı çok hoş duruyor. Straplez model yerine kollu gelinlik isteyenlere kesinlikle dantelden ve hafif omuza doğru çapraz inen gelinlikleri tavsiye ediyorum. 


  • Eğer kabarık bir model tercih ettiyseniz gelinliğin üst kısmında kullanan dantel bele kadar inmeli. Özellikle prenses modellerde eteklerde dantel detayı çok moda değil. Yine de siz kendi zevkinize göre seçim yapın. Eğer fazla kabarık olmayan veya elbise modeli bir gelinlik tercih edecekseniz bu sefer eteklerde dantel detayı olmalı. Modacıların da dediği gibi her parçada gösteriş biraz abartı olur:-) etek kabarıksa zaten kendini gösterir :-) 
  • Duvak gelinliğin en tamamlayıcı parçası. Bunu seçerken yine gelinlik modelimize bakacağız. Aynı şey burada da geçerli. Sade bir gelinlikte tamamlayıcı ihtişamlı olmalı. Ama zaten ben gelinliğimle varım diyorsanız fazla dantel kullanmayın derim. Benim favorim ve kullandığım Türkan Şoray duvağı:-) bunu prenses modelle harika bir şekilde kullanabilirsiniz. 
  • Sıra ayakkabıda. En önemli tercih şartımız rahat olması. Kesinlikle ayakkabınız rahat olmalı. 1 bütün gün o ayakkabıyla dolaşıp oynayacağınızı düşünerek ayağınıza en rahat ayakkabıyı seçin. Gelinliğin altından çok da fazla görünmeyecek zaten. Özellikl kır düğünü planlayan gelinler, dolgu topuk giymenizi tavsiye ederim. Zeminin toprak veya çakıl olduğu yerlerde sivri topuklar batıyor. Herhangi bir kazaya mahal vermemk için dolgu topuk muhteşemdir. Zemin sorunu yoksa ve sivri topuk kullanacaksanız platform almanızı tavsiye ederim. Ayaklarınız daha az yoruluyor, yürümek kolay oluyor ve boyunuz daha uzun görünüyor:-) 
  • El çiçeğiniz mevsimle ve gelinlikle uyumlu olsun. Gül sevenler... sizler koyu renk kullanmayın derim. Pastel renkler beyaz rengin yanında çok daha hoş duruyor. Lila, somon ve tiz pembeler çok hoş duruyor. Ayrıca makyajınızı da çiçeğinize göre yaptırırsanız uyum tam oluyor. Gül dışında papatya, lavanta ve kır çiçekleri de tercih ediliyor. Kır düğünlerinde bu tarz çiçekler de kullanılabilir. Saçlarınıza da bu çiçeklerden süsler takarsanız tam bir uyum sağlarsınız.
  • Saçlar da yine uyum içerisinde olmalı. Prenses modellerde topuz tercih edilirken, balık modelde bukleli veya yan topuzlar tercih ediliyor. Kır düğünlerinde örgü ve bukleler, çiçeklerle süslenmiş yarım toplanmış saclar moda.





Bu konudaki paylaşımlarım devam edecektir. Blogumu gakip ederek paylaşımlarımı görebolirsiniz. Hepinize hayalinizdeki gibi bir düğün dilerim...


#gelinlik #2016gelin #2016gelinlik #gelinlikmodelleri #nasilbirgelinliksecmeli # 2016modelgelinlik 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder