1 Ocak 2018 Pazartesi

Tüm Detaylarıyla ve Püf Noktalarıyla Kremalı Mantar Çorbası Tarifi

Hazır çorba kullanmayı hiç sevmiyorum. İçerisindeki bir çok katkı maddesi ve koruyucular nedeniyle mümkün olduğunca satın almıyorum ve tavsiye etmiyorum. Ama şu mantar çorbası yok mu lezzetine bayılıyorum. Eskiden sırf mantar çorbasını sevdiğim için çok nadiren alırdım. Ama artık onu da kendim yapıyorum. Ve bu tarifi sizlerle paylaşıyorum. Bu tarifi biraz karma bir tarif oldu. Mantar çorbası tarifi ararken bir çok yapılış şekli buldum. Bunlara bir de annemin ve benim fikirlerimi katınca sonuç bence güzel oldu. Umarım dener ve beğenirsiniz.

Mantar Çorbası


Malzemeler

10-12 adet kültür mantarı
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı krema
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yaklaşık 1 litre su
Tuz, karabiber, nane

Yapılışı

Önce mantarları güzelce yıkayıp limonlu suda bekletiyoruz. Limonlu su mantarların beyaz olmasını sağlayacaktır. Sonra çorbayı yapacağımız tencereye yağları alıp ince ince dilimlediğimiz mantarları ilave ediyoruz. Bu esnada tencerenin kapağını kesinlikle kapatmıyoruz. Çünkü bu mantarların sulanmasına neden olacaktır. Yağda mantarları güzelce kavuruyoruz. Önce bir miktar su bırakacak ve sonra o suyu çekecektir. Ateşin altını kısmadan bu işlemi yaparsak daha net sonuç alabiliriz(Mantarların suyunu bırakmasında çok bahsettim çünkü eğer suyunu çektirmezsek çorbanın rengi biraz koyu olacaktır).

Mantar çorbası
Mantarlar piştikten sonra kavrulan bu mantarların üçte birini blenderdan geçiriyoruz. Bu işlemle çorbanın suyunda mantar tadını daha fazla alabiliyor olacağız.
Mantar çorbası
Daha sonra içerisine unu ilave ediyoruz ve bir kaç dakika, unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Ardından üzerine biraz soğuk su ekliyoruz. Daha önceki çorba tariflerimde de söylediğim gibi kavrulan unun topaklanmaması için ilk olarak soğuk su eklenmelidir. Unu tam olarak çözdükten sonra suyu eklemeye devam ediyoruz ve 1 bardak da süt ilave ediyoruz. Sürekli olarak karıştırarak kaynamasını bekliyoruz. Bu sırada biraz karabiber ve nane atarak çorbamızı tatlandırıyoruz. Kaynadıktan sonra tuzunu da ekliyoruz. Son olarak altını kapatmadan önce kremayı da ilave ediyoruz. İki tur karıştırdıktan sonra altını kapatıyoruz.  Çorbamız biraz dinlendikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.

Mantar çorbası

1 yorum:

  1. Çok severim mantarı,mantarlı herşeyi😊çok güzel görünüyor elinize emeğinize sağlık canım❤❤❤

    YanıtlaSil