15 Şubat 2016 Pazartesi

Oje ile Cam Boyama


Herkese iyi haftalar,
Pazartesi gününe güzel başlayalım diye sizlerle renkli bir paylaşımda bulunmak istedim. Birçoğumuzun evinde renk renk ojeler vardır. Bu ojelerin bazen renginden sıkılırız bazen de beğenmediğimiz için bir kenara atarız. Böyle kullanmadığınız ojeleriniz varsa size çok eğlenceli bir fikrim var. Ojelerden ebru yapacağız:))
Aslında çok kolay bir çalışma. İhtiyacımız olan şeyler
  • Renkli ojeler
  • Su
  • Suyu koyacağımız atılabilecek bir kap
  • Boyamak istediğimiz cam bir bardak veya şişe
Atılabilecek yayvan bir kaba biraz su dolduruyoruz ve üzerine renkli ojelerimizden akıtıyoruz. Renklerin sıralaması ve üst üste gelmesi sizin zevkinize kalmış. Ojeleri suyun üzerine damlattıktan sonra bir çubuk yardımıyla birbirine karıştırıyoruz. burada çok derine inmemeye ve hızlı karıştırmamaya dikkat edin. Tıpkı ebru yapıyormuş gibi hafif hareketlerle renkleri birbirine karıştırın. boyamak istediğiniz bardak veya şişeyi yatay olarak bu oje tabakasının üzerinde gezdirin. Cam malzeme tüm ojeyi üzerine çekecek ve suda vermiş olduğunuz şekil malzemenin üzerinde oluşacaktır. 
Sonuçta elde ettiğiniz bu camı kurutarak kalemlik veya mumluk olarak kullanabilirsiniz:)) Yapımı çok eğlenceli ama tek sorum biraz yoğun oje kokusuna maruz kalabilirsiniz. Havadar bir ortamda yapmanızı tavsiye ederim.



Oje ile cam boyama

Oje ile boyanmış Cam

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder