31 Ocak 2016 Pazar

Tahinli Haşhaşlı Çörek

Herkese iyi pazarlar,
Bu sabah pazar kahvaltısı için hazırladığım tahinli haşhaşlı çöreklerimi sizlerle paylaşmak istedim. İnanılmaz kolay ve lezzetli bir tarif. Ben iki kişilik hazirlamak istedim ve 7 tane çörek yaptım bu hamurdan. Siz de dilediğiniz sayı için artırabilirsiniz.

Hamuru için
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
50 gr margarin
2 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Yarım paket kuru maya
Aldığı kadar un

İçi için
4 yemek kaşığı tahin
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı haşhaş

Yapılışı
Hamur malzemelerini bir kaba alıp yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğuralım. En az yarım saat dinlendirdiğimiz hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp pasta tabağı büyüklüğünde açalaım. Açma işlemi çok az sıvı yağ kullanarak ellerimizle yapıyoruz. Açtığımız hamura karıştırdığımız iç malzemesini sürelim. Yaklaşık 1.5 tatlı kaşığı malzme yeterli oluyor. Rulo şeklinde sarıp uçlarını birleştirelim.
Tahinli haşhaşlı çörek
Üzerine yumurta sarısı sürup haşhaş serpelim ve 180 derecede 25 dakika pişirelim.
Tahinli haşhaşlı çörek 

Umarım dener ve beğenirsiniz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder