30 Ekim 2018 Salı

Tavada Bazlama Tarifi

Tüm okurlara merhaba,
Üç günlük tatilde hem dinlendim hem de özlediğim mutfak lezzetlerine kavuştum. Bugün de size yaptığım çok kolay ama bir o kadar da lezzetli olan bazlama tarifini vermek istiyorum. Gerçekten çok pratik. Belki daha önce yapmamış olanların gözünde büyüyebilir ama sakın öyle düşünmeyin. Mis gibi kokusu ve yumuşacık dokusu bu tarifi kaçınılmaz yapıyor. Ayrıca minik çocuklarımız için de çok iyi bir ekmek türü kendisi.
Bazlama

O zaman tarife geçelim😊

Malzemeler
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
Tuz
1tatlı kaşığı şeker
Yarım paket instant maya
Aldığı kadar un

Yapılışı
Ele yapılmayacak ama yumaşak kalacak bir hamır yoğurulur. Süt ve suyun ılık olamsı çok önemli. 30 dakika kadar mayalanması için bırakılır. Daha sonra tavamızın büyüklüğüne göre hamurlardan bezeler yapıp merdaneyle açılır. 10 dakika açılan hamurlar ğzeri bezle örtülerek mayalanması için bekletilir.

Yağsız tavada iki tarafı da kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun...