3 Ekim 2018 Çarşamba

Tencere Böreği Tarifi


Herkese merhabalar,
Haftanın tam da ortasında olduğumuz bu çarşamba gününde sizlere güzel bir tarif vermek istedim. Çalışan kadınların en zorlandığı konu herhalde “akşam eve gidince ne yapsam” sorusudur. Ben de sıkça yaptığım ve pek çoğunuzun da bildği tencere böreğini yazmak istedim. Ansızın gelen misafrler için, gecenin bir saatinde canı börek çeken ev ahalisi için de süper bir çözümdür kendisi😊 Geçiyorum tarifime:

Malzemeler
3 yufka
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Arasına peynir

Yapılışı
Tencere olarak 28 cm lik teflon veya seramik tabanlı tencere kullanmanız uygun olacaktır. Önce tencereyi yağlıyoruz azıcık. Bir yufkayı tencerenin en altına seriyoruz ve hafif büzüştürüyoruz. Kenarlardan taşan kusım o şekilde kalıyor en son aşamada kullanılacak😉Arasına süt ve yağlı  karışımı sürüyoruz (yaklaşık 3 yemek kaşığı yeterli). İkinci yufkayı dörde bölüp her bir parçayı hafif büzerek üst üste seriyorz ama aralara sütlü yağlı karışımdan aynı miktarda sürerek. Şimdi böreğin ortasına gelmiş olduk. İstediğimiz bir peyniri  arasına seriyoruz ce son yufkayı da dörde bölüp bir parçasını peynirlerin üstüne kapatıyoruz. Diğer parçalarıda aralarına sosumuzu sürerek seriyoruz ve son olarak tencerenin kenarlarına sarkan yufakayı üstüne kapatıp yağlıyoruz. 15 dakika alt piştikten sonra çevirip 15 dakika üst kısmı pişiriyoruz. Su böreği gibi yumuşacık ve pratik börek hazııır... Afiyet olaun😉



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder