15 Kasım 2017 Çarşamba

Püreli Köfte

Merhabalar,

Mutfak zevklidir ama her gün ne yemek yapsam diye düşünmek bazen yorucu oluyor. Ben de ne pişirsem diyenlere bir tavsiyede bılunup bir yemek tarifi vermek istedim. Hem de çok pratik. Yemeğimiz püreli köfte. Buna hasanpaşa köfte de deniyor ama ben püreli köfte demek istedim.
Püreli köfte

Malzemelerle başlayalım:
250 gram kıyma
1 kuru soğan (rendelenmiş)
1 su bardağı ekmek içi
1 çay kaşığı salça
Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon, yenibahar
Biraz maydanoz
Püre için:
Haşlanmış patates (4 adet)
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay bardağı kadar süt

Yapılışı: Önce köfte malzemelerini bir kaba alıp güzelce yoğuralım. Eğer soğan suluysa biraz suyunu sıkarak kullanmakta fayda var. Çok sulu olursa fala ekmek gerektirir. Tüm malzemeleri karıştırıp biraz dinlendirelim. O sırada patates püremizi yapabiliriz. Haşlanmış patatesleri ezip veya rendeleyip tereyağ ve süt ile kısık ateşte pişirelim. 5 dk kadar pişirmek yetecektir. Eğer isterseniz içine biraz da kaşar peynir rendesi ilave edebilirsniz. Böylece püremiz de hazır.
patates püresi

Köftelerimizi şekillendirebiliriz. Çanak şeklini vererek püre için yer hazırlayalım.

 Altını yağladığımız bir fırın kabına alalım köftelerin çukur kısımlarını da biraz  yağlayalım ve 200 derecede ısıtılmış fırına köfteleri atalım. 10 dk sonra köfteleri çıkarıp içlerine pürelerden koyalım.

Yine dilerseniz üstüne kaşar rendeleyebilirsiniz. Püreli haldeki köfteleri fırına tekrar atalım ve yaklşık 10 dk daha pişirelim. Püreler pembeleşince çıkarıp sunum yapabiliriz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder